Iepure la cuptor cu legume
Iepure la cuptor cu legume
Ingrediente pentru 4 persoane
  • 2 buc Ceapa galbena 1kg plasa
  • 3 buc Morcovi punga 1kg
  • 4 buc Ardei gras verde
  • 5 buc Rosii
  • 2 buc Dovlecei
  • 10 catei Usturoi 250g
  • 2 linguri Ulei de masline Primadonna
  • 3 buc Costita afumata Baroni
  • 200 g Masline Baresa
  • 500 g Cartofi albi noi
  • 1 cana Vin rosu demisec 12% Vol.
  • dupa gust Sare de mare Castello
  • dupa gust Piper negru macinat Mikado
  • 1 buc Iepure intreg
Mod de preparare
1. Tocam ceapa fideluta si maruntim morcovii, iar ardeii ii taiem fasii. Dovleceii ii taiem felii iar costita fasiute subtiri.
2. Facem mici buzunare in carne cu varful cutitului si impanam carnea cu costita si usturoi. Umplem burta iepurelui cu o parte din legume si o prindem cu scobitori.
3. Facem un pat din restul de legume cu putin ulei, peste care asezam iepurele, asezonat cu sare si piper.
4. Adaugam vinul.
5. Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si introducem tava la cuptor timp de 45 de minute la o temperatura de 175°C.

Pofta buna!

Iepure la cuptor cu legume

O delicioasa friptura insotita de legume si arome ce desavarsesc gustul unui preparat rafinat.
Categorii:
Timp de preparare: 1 ora si 15 min


Ai pregatit reteta? Ofera un rating:


Grad de dificultate:
  • Usor
  • Mediu
  • Dificil

70


Carui deliciu din Alpi nu-i poti spune "nu"?

  • taiteilor svabesti
  • carnatilor albi bavarezi cu mustar
  • salamului austriac
  • berii nefiltrate

Retete asemanatoare